Producten

Image

Argan cosmetische olie

De Marokkaanse arganolie wordt op cosmetisch vlak als uiterst waardevol beschouwd, omdat het meer dan 80% onverzadigde vetzuren, antioxidanten en talrijke bestanddelen met een positieve werking bevat. Aan de universiteit van Rabat in Marokko, heeft professor Charrouf uitgebreid onderzoek gedaan naar de samenstelling van arganolie. Hierbij heeft hij aanzienlijke hoeveelheden tocoferol (vitamine E) gevonden, nl. 620mg per liter.

De arganboom, “Boom der schoonheid”

De Feniciërs waren zich al in 1219 bewust van de werkzame bestanddelen van de arganolie. De Egyptische arts Ibn Al Baythar heeft in die tijd al een wetenschappelijk artikel geschreven over de wijze van productie en de werking van arganolie. De Imazighenstammen (Berbers), die sinds mensenheugenis arganolie produceren, noemen de arganboom niet voor niets de “Boom der schoonheid”?

Arganolie bevat antioxidanten

Franse cosmeticaconcerns hebben vastgesteld dat arganolie bescherming biedt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Huidolie op basis van arganolie houdt de huid jong en strak. De natuurlijke aanwezigheid van antioxidanten in arganolie zorgt ook voor een goede houdbaarheid. De antioxidanten verhinderen het snel verouderen van de olie. Arganolie is goed te mengen met esoterische oliën. Bij toevoeging van minimaal 5%, wordt de houdbaarheid van de olie zelfs verhoogd!

Productie van arganolie volgens traditionele methode

Al eeuwen worden door de Imazighen de noten met de hand geplukt en/of uit de bomen “geklopt”. De noten worden handmatig gekraakt, gemalen en geperst om notenolie te maken. Elke gladde noot bevat 1 tot 3 pitten die eruitzien als gepelde amandelen. Ze bevatten veel olie. Deze olie is bijna reukloos. Het duurt een aantal dagen en er is ongeveer 32kg noten, de opbrengst van 1 boom per seizoen, nodig voor het maken van een liter olie! Vandaar dat arganolie ook wel “het vloeibare Marokkaanse goud” wordt genoemd.

www.mijnargan.be

BODY&BESS

Body&Bess ontwikkelt sinds 2010 natuurlijke huidverzorgingsproducten die een positieve werking bieden bij huidproblemen. De producten zijn gemaakt op basis van frambozenpitolie. Deze bijzondere vruchtenolie biedt tal van voordelen voor de huid, omdat ze uitzonderlijk rijk is aan vitamine A en E, antioxidanten, omega-3 en -6. Een unieke samenstelling, met een heilzame werking op de huid.

Hoogwaardige producten

Als Body&Bess brengen wij hoogwaardige, natuurlijke huidverzorgingsproducten met een uitgesproken effectieve werking op de markt. Dit zowel voor particulieren als voor professionelen.

De schoonheidsproducten zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van hoogwaardige extracten uit rest- of nevenstromen van plantaardige oorsprong.

Jouw tevredenheid centraal

Een doorgedreven service is voor ons van het grootste belang. Lees zeker even wat onze klanten vinden. Met onze natuurlijke huidverzorgingsproducten beloven we jou een gezonde en frambozenzachte huid.

De beste oplossing bieden voor de veeleisende en gevoelige huid, daar tekenen we voor. Body&Bess is een 100% Belgisch familiebedrijf dat natuurlijke verzorging brengt op basis van een hoge concentratie frambozenpitolie met als doel de huidweerstand te versterken en op te bouwen, de celgroei te stimuleren en de huid te herstellen. Kortom: Met Body&Bess gaat de huid heropleven.

Onze producten werken…

www.bodyandbess.com